De status van HR in de logistieke sector - Onderzoek 2021

Peilstok voor ontwikkelingen, verwachtingen en kansen voor verbetering

Hoe ervaren vakgenoten het werk in de logistiek? Welke HR-ontwikkelingen zien ze? Wat verwachten ze van HR? Protime onderzocht het!

Met de opvattingen van werkenden uit alle uithoeken van de logistiek brachten we in kaart hoe het anno 2021 is gesteld met de HR-processen, voor welke HR-uitdagingen organisaties geplaatst zijn en hoe ze geëquipeerd zijn ermee om te gaan. Een peilstok die de volwassenheid aangeeft van human resources in de logistiek. Boordevol inzichten en praktische aanknopingspunten om je HR-processen direct te verbeteren.

Wist je dat :

53% van de medewerkers in de logistieke sector denkt dat het huidige logistieke proces niet bestand is tegen de manier waarop Nederlanders vandaag de dag bestellen en retourneren.

Vier op de tien (38%) werkenden in de logistieke sector ervaart na de coronacrisis een hogere werkdruk dan ervoor.

De helft (49%) van de werkenden in de logistiek is ervan overtuigd dat de komende drie jaar de logistiek vooral in het teken zal staan van personeelstekort.

Download deze whitepaper gratis 

De sector is volop in beweging, volumes nemen toe, technologie ontwikkelt snel. Personeel begon al jaren steeds schaarser te raken, maar in de coronapandemie is het probleem uitvergroot. Doordat werkvolume toenam en beschikbaarheid van mensen juist afnam. Personeelstekort zal ook de aankomende jaren centraal staan in de logistieke sector. Zijn logistieke bedrijven klaar om zulke stevige uitdagingen te lijf te kunnen gaan? Download de whitepaper en lees er alles over 

Benieuwd wat Protime voor u kan doen?

Wij laten u graag zien hoe onze oplossingen ook andere hielpen! Contacteer ons of stuur een email: tijdsregistratie@protime.eu

Protime is opgericht in 1995 en marktleider op het gebied van tijdregistratie, toegangscontrole en personeelsplanning.

Het team van bijna 360 ‘Protimers’ heeft een voortdurende focus op innovatie, ontwikkeling en uitbreiding van onze Workforce Management oplossingen door heel Europa.

Protime is al 9 jaar op rij een Great Place to Work en is een Best Managed Company met vestigingen in Mechelen, Namur, Waddinxveen, Frankfurt, Capellen, Parijs en Manchester. Protime is een onafhankelijk onderdeel van de SD Worx groep.